Cara Dušana 164, Zemun
+381 11 3161172

Shopping torbe kao promotivni materijal

Shopping torbe danas spadaju u najtraženiji promotivni materijal.

Baš kao što se u modi svake sezone trendovi menjaju tako je i u poslovnom svetu. I dok postoje vanvremenski promo proizvodi koji su uvek aktuelni, razvijaju se i novi, moderniji.

Kako je u savremenom poslovanju konkurencija velika, da biste se izborili za odgovarajuće mesto na tržištu morate biti originalni. To se ne odnosi samo na atraktivni proizvod ili uslugu, već i na privlačnu reklamu. Upravo vam to nude shopping torbe. Nekada isključivo promotivni materijal za sajmove, a danas must have poklon koji može biti i aksesoar u stajlingu. Zato ne čudi činjenica da su se mnoge modne kuće uključile u njihov dizajn.

Shopping torbe

Ukoliko se pitate koji promotivni materijal kao najbolja reklama ima najveći efekat, Kairos Birooprema vam navodi razloge zašto su to shopping torbe.

Shopping torbe su noviji promo proizvod

Za razliku od upaljača i hemijskih olovaka koji su početkom 20. veka počeli da se koriste kao reklamni materijal, shopping torbe su svoj razvoj doživele mnogo kasnije. Zapravo, one su, pored usb flash memorije i drugih gedžeta, najnoviji promotivni pokloni.

Sredinom 19. veka američki botaničar Frančo Vole je kreirao papirne kese. Jedan vek kasnije zamenile su ih plastične od polietilena. Prvi je počeo da ih proizvodi Nemac Georg Fišer i vrlo brzo postale su nezamenljivi rekvizit prilikom kupovine namirnica.

Međutim, početkom 21. veka Amerika i druge države uvele su poreze za distribuciju plastičnih kesa za jednokratnu upotrebu, te su supermarketi počeli da ohrabruju svoje kupce da koriste shopping torbe.

Koliki je njihov značaj u marketingu uvideo je čuveni brend Marks and Spencer pa je počeo da koristi personalizovane platnene torbe sa svojim logoom.

Shopping torbe pomažu vašoj kompaniji da se razvija

Jedna od najvećih prednosti shopping torbe kao promotivnog materijala je njena funkcionalnost. Naime, one nisu suvenir kao mnogi reklamni materijal, već poklon koji zaista može svakodnevno da se koristi.

Zahvaljujući velikoj površini, pružaju dovoljno prostora da jasno pokažete svoju reklamu, čak i sa velike udaljenosti.

Uz strateški postavljen logotip, ovde se mogu naći poruka ili grafika koji će privući pažnju prolaznika kada vaš potrošač prošeta svoju brendiranu torbu do marketa, tržnog centra, parka ili bilo gde drugde.

Shopping torbe

Takođe, shopping torbe su povoljni reklamni alat. Upoređujući ih sa drugim marketing sredstvima, koja zahtevaju stalna ulaganja, ovi proizvodi su idealni za preduzeća koja imaju striktni budžet.

Shopping torbe – kvalitet koji će izdržati test vremena

Upotreba promotivnog proizvoda bez gubitka njegovog kvaliteta je pravi test trajnosti. A to pokazuju shopping torbe. Kao rezultat izvanrednog odnosa snage i težine, one su lagane, ali mogu da izdrže veliku količinu namirnica i ostalih proizvoda koje ste kupili. Ili, pak da ponesu svu potrebnu opremu za plažu tokom letnjih meseci. Te spadaju i u promotivni materijal za leto.

Napravljene su od vrhunskog materijala koji je otporan na habanje, kidanje i cepanje. Prema istraživanjima one omogućuju korišćenje najmanje 2 godine.

Shopping torbe su lake za održavanje, jer ih možete prati ručno i mašinski bez opasnosti da će štampa izbledeti.

Shopping torbe su sinonim za očuvanje prirode

Jedna osoba godišnje potroši oko 300 plastičnih kesa tokom kupovine. Ako se ima u vidu da je za njihovo raspadanje potrebno nekoliko vekova, svest o korišćenju shopping torbe je sve veća.

Tome doprinosi i odluka Ministarstva za zaštitu životne sredine da zabrani upotrebu tankih plastičnih kesa i uvede obaveznu naplatu biorazgradivih. Na taj način Srbija se pridružuje većini zemalja u svetu koje se zalažu za očuvanje životne sredine. Samim tim povećava se upotreba platnenih shopping torbi.

Zato, ukoliko niste uložili u promotivne torbe, sada je pravi trenutak. Na taj način postaćete jedan od vodećih u ciljnoj grupi. Ujedno, pokazaćete da vaša kompanija vrednuje prave ciljeve, što stvara pozitivnu sliku kod klijenata.

Nemojte da čekate da vas konkurenti preteknu i ulože u shopping torbe kao promotivni materijal. Već posetite Kairos Biroopremu gde ćete pronaći prelepe modele napravljanje od različitog materijala.