Cara Dušana 164, Zemun
+381 11 3161172

Šal kao promotivni materijal

Šal je obavezni reklamni materijal za zimu.

Reklama je u 20. veku postala glavni vid prezentovanja kompanija, kako novih tako i već postojećih. Pored klasičnog oglašavanja u novinama ili na TV zastupljani su i promo proizvodi.

Upravo se, danas, glavni deo marketinga zasniva na ovim poklonima. Jer, moramo priznati, ko ne voli besplatne stvari, naročito one koje može da koristi u svakodnevnom životu. O tome potvrđuju i statistički podaci. Prema istraživanju čak 87 odsto ljudi daje poverenje kompaniji od koje je dobio neki reklamni materijal.

Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da promotivni materijal kao najbolja reklama direktno utiče na poslovanje. Te ne čudi da svaka kompanija koja želi da ostvari uspeh redovno izdvaja budžet za dobar promotivni materijal.

Šal

S obzirom da i promotivni materijal podleže smeni godišnjih doba, pravi je trenutak za personalizovani šal.

Šal postoji od davnina

Prvi dokazi o nošenju šala potiču iz Drevnog Egipta. Čvrsto tkani šal kao detalj na haljini nosila je kraljica Nefertiti 1350. godine pre Nove ere.

U Starom Rima ovaj komad odeće nije bio dekorativnog karaktera, već je služio za brisanje znoja sa vrata i lica tokom toplih dana. Nosili su ga samo muškarci oko vrata ili zadenut za pojas. Dok je u Kini šal korišćen za obeležavanje vojnog ranga.

U 19. veku šal je podignut na viši postavši pravi modni dodatak. Za ovaj trend zaslužna je francuska modna kuća Hermès koja je 1837. godine proizvela prvi konfekcijski šal. Brzinom svetlosti šal je preplavio Evropu i Ameriku. Te je do sredine 20. veka postao jedan od najvažnijih aksesoara kako muškaraca tako i žena.

Sa modnog trona šal je u Drugom svetskom ratu postao izvor toplote vojnicima. Vrlo brzo su kompanije uvidele koliki značaj ima ova malena tkanina u svetu reklame. Pa je on krajem 20. veka postao najpopularniji promotivni materijal.

Šal je promo materijal koji će vas najbolje ugrejati

Šal

Kada se temperatura približi nuli ne postoje bolji reklamni proizvodi nego kape i šalovi. Napravljeni su od prijatnih, mekanih materijala koji pružaju osećaj topline i nežnosti.

Zbog svoje neverovatne udobnosti potrošači ih rado nose, čak i više sezona. Postojanost garantuje izdržljiva tkanina brendiranih šalova. Samim tim kompanijama je omogućena višegodišnja reklama.

Ovo je, ujedno, i njihova glavna prednost u odnosu na druge poklone, koji imaju mnogo kraći vek trajanja.

Šal kao promotivni materijal nije namenjen samo za sportske događaje

Prva asocija za personalizovani šal jesu sportske utakmice. Međutim, on ima mnogo širu namenu.

Kao reklamni proizvod mogu ga koristiti sve kompanije bez obzira na delatnost. Jer njima na najbolji način pokazujete da brinete o zdravlju svojih klijenata tokom zimskih meseci.

Da bi vaš šal bio privlačan za nošenje vodite računa o dizajnu. Štampa na promotivnom materijalu mora biti atraktvna, ali ne previše napadna kako bi se lako uklopila u svaki stajling.

Šal

Takođe, imajte na umu da se ovaj reklamni materijal može nositi na više načina – vezan, uvijen oko vrata ili samo prebačen. Što znači da morate pronaći najbolje mesto za svoj logo kako bi u svakom trenutku bio vidljiv. Odnosno, kako bi se izdvojio iz gomile zimske garderobe koju srećemo na ulicama.

Kompanija Kairos Birooprema u svom bogatom asortimanu reklamnih proizvoda ima i kvalitetne, a povoljne šalove idealne za štampu.

Related Posts