Cara Dušana 164, Zemun
+381 11 3161172

Kape za zimu – Idealan promotivni materijal

Kape za zimu predstavljaju komad odeće koji nas štiti od vetra, snega i kiše.

Iako su obično napravljene od vune mogu biti i platnene, kožne ili od sintetičkih materijala. Osnova im je jednostavne konstrukcije tako da prekriva veći deo glave čuvajući nas od prehlade tokom hladnih dana.

Kape za zimu su prešle dug put od zaštitne garderobe ribara do trendi aksesoara koji rado nose kako starije tako i mlađe populacije širom sveta. Pored značaja u fashion industriji, odavno su pokazale svoj uticaj u marketingu kao nezamenljivi reklamni proizvodi.

S obzirom da svako godišnje doba donosi određeni promotivni materijal, pravo je vreme da svojim vernim potrošačima podarite reklamni materijal za zimu.

Prednosti koje donose kape za zimu otkriva vam u ovom blogu kompanija Kairos Birooprema.

Kape za zimu potiču iz Engleske

Poput mnogih istorijskih ikona, kape za zimu svoj put su započele u srednjevekovnoj Engleskoj. Prvi podaci o njima potiču iz 14. veka, iz grada Monmut koji je bio poznat po vuni. Zbog topline i jednostavne izrade ovaj maleni komad odeće vrlo brzo je postao standardna uniforma za vojnike, mornare i radnike.

Koliki je njihov uticaj bio u to doba najbolje govori podatak da je 1571. godine kraljica Elizabeta donela naredbu kojom se zahtevalo da svi ljudi nedeljom nose “vuneni šešir”. U protivnom biće kažnjeni.

Kao takve, kape za zimu su se proširile na britansku koloniju u Kanadi. Crvenu, redizajniranu verziju nosili su kanadski pobunjenici tokom Patriotskih ratova 1837. godine. Pa su one postale simbol kanadskog nacionalizma.

Početkom 20. veka kape za zimu su uvrštene u modu. Te su postale zaštitni znak mnogih poznatih zvezda, poput muzičara Michaela Nesmitha, gitariste benda U2, The Edge, repera Eminema, sportiste Jonathana Berniera i drugih.

Kape za zimu su uočljiv reklamni materijal

Ukoliko se pitate zašto treba investirati u promotivni materijal, razmislite dobro koliko će na taj način vaš brend postati vidljiv.

Naime, kačketi i kape su odevni komad koji se prvo primeti. To znači da će logo na njima videti prijatelji sa kojima se vaši klijenti susreću, ali i slučajni prolaznici na ulici. Zbog toga je veoma bitno da dizajn bude atraktivan kako bi privukao pažnju. Ipak, ne sme biti ni previše napadan, jer takvi promo proizvodi se teško uklapaju u ostatak stajlinga. Pa postoji opasnost da ih korisnici neće ni nositi, već će one samo zauzimati mesto u plakaru.

Kape za zimu nude mnogo mogućnosti za reklamu

Pored klasične konusne forme, kape za zimu, danas, su dostupne i u drugim oblicima. Pojedine su ravnih ivica, druge sa presavijenim obodom ili, pak, dužim verzijama koje prekrivaju i uši. Mnoge od njih su ukrašene kićankama ili pomponom na vrhu. Sa pletenicama, rebrastim tkanjem ili potpuno ravne – izbor je zaista neograničen. Pa ćete vrlo lako pronaći model čije boje i dizajn se najbolje slažu sa vašom reklamom.

Kako spadaju u pristupačni, a dobar promotivni materijal, za savršeni poklon uskladite promo šal i kapu. Sigurni smo da će vaši klijenti biti oduševljeni prelepim setom.

Veliki izbor kapa za zimu pronaći ćete u ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Related Posts