Cara Dušana 164, Zemun
+381 11 3161172

Kako izabrati promotivni materijal

Kako izabrati promotivni materijal“, pitanje sa kojim se suočava svaka kompanija bez obzira na veličinu i delatnost kojom se bavi.

Reklamni proizvodi su, zapravo, poseban vid komunikacije potrošača i preduzetnika. Jer, korisnici stiču jasnu sliku o vašem profesionalnom odnosu prema proizvodima koje predstavljate, a to im omogućava da se identifikuju sa njim, odnosno da vašoj kompaniji daju poverenje u odnosu na konkurente. Dok vi dobijate povratne informacije da li ste zahvaljujući promociji napredovali ili ne na poslovnoj mapi.

Kako izabrati promotivni materijal

Imajući ovo u vidu, svaka kompanija koja želi ne samo da se dobro pozicionira na tržištu, već i da sačuva imidž mora da ulaže u reklamni materijal. Jedino koristeći dobar promotivni materijal možete biti sigurni da je investicija ekonomski opravdana i da će on doneti uspeh.

Međutim, danas postoji mnoštvo raznovstnih proizvoda, što dodatno stvara dilemu kako izabrati promotivni materijal koji će odgovarati vašem poslovanju.

Kompanija za promotivni materijal Zemun, Kairos Birooprema vam može u tome pomoći svojim savetima.

Kako izabrati promotivni materijal – budite originalni

Izbor promotivnog materijala, zbog obimne ponude, može da oduzme mnogo vremena. Nije uvek lako doći na ideju kako promovisati svoj brend. Jer je u današnjem marketingu skoro sve viđeno i isprobano.

A da biste bili originalni prvi korak u razvoju stategije “Kako izabrati promotivni materijal“ jeste jasno definisanje ciljeva koje želite da ostvarite. U zavisnosti od toga da li želite da podstaknete promociju već postojećih proizvoda i usluga ili da reklamirate nove, donećete i odluku kakav promotivni materijal želite.

Zatim, u datoj promotivnoj kategoriji izaberite najatraktivniji, koji će garantovano privući pažnju klijenata. Ipak, vodite računa da izbor bude u skladu sa planiranim budžetom.

Kako izabrati promotivni materijal – obratite pažnju na štampu

Većina stručnjaka smatra da je, zapravo, grafičko rešenje presudno za uspeh reklamne kampanje. Što znači da promo proizvodi mogu biti originalni ne samo svojim dizajnom već i atraktivnom štampom.

Istraživanja su pokazala da je čak 85 odsto veća mogućnost da neopredeljeni kupci odaberu vaš brend ukoliko dobiju reklamni materijal primaljivog slogana koji je lepo “upakovan“ sa formom samog proizvoda.

Zato prilikom donošenja odluke “Kako izabrati promotivni materijal“ obratite pažnju na stručnost dizajnera koji treba vašu ideju da pretvori u stvarnost, kao i na kvalitet štampe. Jer ona mora biti jasno vidljiva i postojana.

Kako izabrati promotivni materijal – igrajte na sigurno

Najpopularniji promotivni materijal kao što su hemijske olovke, majice, reklamne šolje ili privesci imaju najširu primenu.

Iako su odavno poznati, nemojte misliti da njihovim izborom nećete postići upeh. Naime, ako ovim protivnim proizvodima dodate još poneku upadljivu sitnicu koje se niko ranije nije setio, vaš brend će sigurno biti uočen.

Tako na primer umesto običnog priveska poklonite privezak za putnu torbu. Na taj način olakšaćete klijentu identifikaciju svog prtljag u slučaju da postoji još neki istog dizajna i smanjiti rizik od gubitka  prilikom transfera na aerodromu. Dok ćete vi dobiti povoljnu mobilnu reklamu koja je vidljiva ne samo u vašem gradu već širom sveta.

Takođe, oduševljenje potrošača izazvaćete ako uz klasičnu hemijsku olovku dodate i brendirani rokovnik. Ovakva reklama na kancelarijskom priboru predstavlja savršeni vanvremenski promotivni materijal sa kojim nikada nećete pogrešiti.

Kako izabrati promotivni materijal

Ukoliko, pak, želite da postignete garantovano moćan efekat, tu su eskluzivni reklamni proizvodi. Oni predstavljaju poklone koji imaju posebno mesto u poslovnom ili privatnom prostoru, i pomažu vam da zadržite u poslovanju svoje lojalne saradnike.

Najveći izbor raznovrsnog promotivnog materijala, kao i najbolju štampu možete pronaći u ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Related Posts